Kremlj: Parada u Moskvi se za sada ne otkazuje

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistemi "Buk-M2" na vojnoj paradi na Crvenom trgu u Moskvi
Raketni sistemi Buk-M2 na vojnoj paradi na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da se za sada ne razmatra mogućnost otkazivanja parade povodom 75. godišnjice Dana pobede u Moskvi 9. maja.
„Za sada ne. Pripreme se nastavljaju. Pratimo situaciju“, odgovorio je Peskov na pitanje da li se razmatra mogućnost otkazivanja Parade pobede u Moskvi zbog situacije sa širenjem koronavirusa.

U četvrtak je objavljeno da je predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev otkazao vojnu paradu u Nur Sultanu povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Parada u čast 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu biće održana 9. maja 2020. u Moskvi. Pozivi na paradu upućeni su američkom predsedniku Donaldu Trampu, britanskom premijeru Borisu Džonsonu, predsedniku Državnog saveta Severne Koreje Kim Džong Unu, liderima zemalja Zajednice Nezavisnih država (ZND) i Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) i evropskim liderima. Među onima koji su potvrdili svoje učešće na svečanostima su lideri Indije, Kube, Francuske, Češke, Venecuele, Belorusije, Jermenije i Bugarske. Američki predsednik ranije je saopštio da neće moći da dođe u Moskvu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala