Haos u Formuli jedan zbog koronavirusa

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Uđi u bazu fotografijaPilotы komandы "Ferrari" Sebastьяn Fettelь i Šarlь Lekler prinimaюt učastie v gonke na 16-m эtape čempionata mira po kolьcevыm avtogonkam v klasse "Formula-1" VTB Gran-pri Rossii 2019
Pilotы komandы Ferrari Sebastьяn Fettelь i Šarlь Lekler prinimaюt učastie v gonke na 16-m эtape čempionata mira po kolьcevыm avtogonkam v klasse Formula-1 VTB Gran-pri Rossii 2019  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Trka Formule jedan za Veliku nagradu Australije dovedena je u pitanje pošto se Meklaren povukao sa nje jer im je jedan član tima zaražen koronavirusom.

Posle povlačenja Meklarena, situacija je nejasna i haotična, a otvoreno je pitanje da li će trka, zakazana za nedelju, uopšte biti održana. Ako je i bude, na njoj sigurno neće biti Meklarena, prenose svetski mediji.

Na koronavirus je testirano osam osoba uključenih u organizaciju trke u Australiji, među kojima su i članovi timova Meklaren i Has. Svi su bili negativni osim člana Meklarena. On je sada u karantinu, a zdravstvene vlasti su preporučile da i drugi koji su bili u bliskom kontaktu sa njim, sada budu izolovani, zbog čega je Meklaren doneo odluku o povlačenju.

Ros Braun, sportski direktor Formule jedan, ranije je izjavio da se trka na kojoj neki tim ne bude učestvovao zbog koronavirusa, neće računati za deo šampionata.

Iz Formule jedan su saopštili da koordiniraju „naredne korake sa zvaničnim institucijama“ i da im je „prioritet bezbednost gledalaca, timova i personala“.

Sa druge strane, vozači su podeljeni oko toga da li trka treba da bude održana.

Tako je šestostruki šampion i vozač Mercedesa Luis Hamilton izjavio da je povlačenje Meklarena zbog koronavirusa, za njega „šokantna informacija“.

„Ostatak sportskog sveta je reagovao, NBA je prekinula takmičenje, ali Formula jedan ne staje. Radi se o zabrinjavajućoj stvari, prvenstveno za ljude ovde, doveli smo veliki cirkus u Australiju. Znam da je novac kralj, ali radi se o veoma zabrinjavajućoj stvari, bar za mene“, rekao je Hamilton.

Suprotno tome, vozač Renoa Danijel Rikardo kazao je da je „trkač u njemu srećan što je u Australiji, iako se nije upoznao sa detaljima u vezi sa koronavirusom“.

Pročitajte još

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala