Broj zaraženih u Srbiji porastao na 24, pet novoobolelih

© Press-služba Departamenta zdravoohraneniя goroda Moskvы / Uđi u bazu fotografijaSanitarna kontrola na aerodromu u Moskvi zbog koronavirusa
Sanitarna kontrola na aerodromu u Moskvi zbog koronavirusa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj zaraženih od koronavirusa u Srbiji porastao je na 24, saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar navodeći da ima pet novoobolelih.

Lončar je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da su svi u dobrom stanju, da je samo jedan od novozaraženih hospitalizovan, a njih četvoro je u kućnoj izolaciji.

„Pacijent koji je zadržan u bolnici nema nikakve teže simptome, nema nikakvu komplikovanu sliku, ali da bi se ispratilo i da se ne bi nešto propustilo potrebno je da se uradi dijagnostika do kraja“, rekao je Lončar.

On je naveo da je tokom dana testirano ukupno 25 osoba.

Ministar je rekao da će se u Vladi Srbije svakoga dana u 18 časova održavati konferencije za novinare kako bi građani mogli da dobijaju blagovremene i tačne informacije od adekvatnih stručnih ljudi.

Cilj konferencija je i suzbijanje lažnih vesti poput one da je preminuo pacijent u Novom Sadu, dodao je Lončar. 

„Taj čovek je živ i nešto je bolje nego što je bio prethodnog dana. On je i dalje u teškom stanju, ali je živ", istakao je Lončar.

Dodao je da je reč o starijem čoveku koji ima niz drugih oboljenja – dijabetes i problem sa bubrezima.

Dečak iz Iriga kod koga su postojale sumnje da je zaražen je testiran i njegov nalaz je negativan, saopštio je ministar.

Ukazao je da su svi ostali zaraženi pacijenti, i u Pančevu i Nišu, u dobrom stanju, kao i da niko od njih trenutno nije životno ugrožen.

Lončar je naveo i da postoje fabrike u Srbiji koje će praviti maske i dezinfekciona sredstva u tri smene i da je povećana proizvodnja te da će od sutra biti stabilizovano snabdevanje apotekama.

„Očekuje se da već od sutra do ponedeljka bude stabilizovano snabdevanje u apotekama. Nije realno da mi budemo dobro snabdeveni ako smo toliko nekorektni i uđemo u apoteku, kupimo nekoliko stotina maski i više litara dezinfekcionih sredstava. Apelujem na ljude: nemojte stvarati paniku i nemojte to raditi“, rekao je Lončar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala