Bobi isprašio Jokića /video/

© AP Photo / Ron JenkinsBobi marjanovič i Nikola Jokić
Bobi marjanovič i Nikola Jokić - Sputnik Srbija
Pratite nas
U okršaju dva srpska centra u NBA ligi, Boban Marjanović predvodio je svoj Dalas do pobede nad Denverom i Nikolom Jokićem od 113:97. Marjanović je meč završio sa 31 poenom i 17 skokova, dok je Jokić upisao 14 poena, 13 skokova i osam asistencija.

U borbi za što bolje mesto na tabeli Zapadne konferencije Dalas je upisao bitnu pobedu nad Denverom. Bio je to poslednje odigrani meč u NBA ligi, pošto je ona prekinuta zbog koronavirusa.

Meveriksi su bili bolji od Nagetsa rezultatom 113:97, na krilima fantastičnih Bobana Marjanovića i Luke Dončića, prenosi RTS.

U nedostatku od ranije povređenih Pauela i Porzingisa, trener Dalasa Rik Karlajl odlučio je da se najboljem centru NBA lige suprotstavi sa njegovim sunarodnikom i saigračem iz reprzentacije Bobanom Marjanovićem.

To se ispostavio kao fantastičan potez, pošto je Marjanović za skoro 32 minuta na parketu postigao čak 31 poen i uhvatio 17 skokova.

Marjanović je tako postavio rekord karijere po broju pogodaka u NBA ligi, a to je učinio uz pet iz igre od 60 odsto (12/20). 

Nikola Jokić sa druge strane meč je završio sa 14 poena, 13 skokova i osam asistencija za skoro 34 minuta provedena na terenu.

Nakon nešto bolje igre Dalasa u prve dve četvrtine, Denver je preokrenuo u trećoj, ali je ekipa Majka Malouna izuzetno loše odigrala poslednju deonicu, u kojoj je dalas bio bolji rezultatom 29:12.

Pored Marjanovića, u pobedničkoj ekipi istakao se Luka Dončić sa 28 poena, dok je Kleber dodao 15.

U redovima Denvera najefikasniji su bili Mari sa 25 i Baron sa 23 pogotka.

Tim iz Teksasa upisao je 40. pobedu i uz 27 poraza nalazi se na sedmoj poziciji na tabeli Zapadne konferencije.

Denver je sa učinkom od 43 pobede i 22 poraza treći na tabeli na Zapadu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala