Vučić u nedelju Berlinu, susret s Merkelovom

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBalkanski samit u Sofiji
Balkanski samit u Sofiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će u predstojećem razgovoru s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, gde stiže u nedelju, ponoviti stav da neće biti dijaloga s Prištinom dok ona u potpunosti ne ukine takse na robu iz centralne Srbije i BiH, pišu „Večernje novosti“.

List saznaje i da „za Beograd ne bi bilo sporno da suspenduje akciju „otpriznavanja“ tzv. Kosova ukoliko bi u istom trenutku kosovske vlasti uvele moratorijum na zahteve da „Kosovo“ bude primljeno u međunarodne organizacije“.

Predsednik Vučić u posetu Berlinu stiže u nedelju, ali, kako navode „Novosti“, još nije poznato kada će se tokom dvodnevne posete sresti s Merkelovom.

„Na susret s Merkelovom, koji je dogovoren prošlog meseca, Vučić će otići u situaciji kada je očigledno da premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti za svoju politiku održavanja taksi ima pouzdan oslonac baš u Berlinu, kao i u Parizu. Dok se, na drugoj strani, (Kurti) našao na udaru američke administracije koja zahteva potpuno i bezuslovno ukidanje tarifa i koja je, kako tvrde prištinski mediji, preduzela prve ekonomske "kaznene" korake prema vladi u Prištini“, navodi list.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala