Red ispred VMA: Pacijentima merili temperaturu zbog koronavirusa /foto/

© Foto : Sputnjiku ustupile Novosti/Suzana Jovanović MihajlovićPacijenti čekaju u redu ispred VMA zbog testiranja na koronavirus
Pacijenti čekaju u redu ispred VMA zbog testiranja na koronavirus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pacijentima koji uredno i strpljivo čekaju lekari na ulazu u VMA uzimaju bris kako kako bi bili testirani, prenele su Novosti.

Međutim, kako je objavio Tanjug, ispred Vojnomedicinske akademije red je formiran jer je svim pacijentima koji su došli na pregled merena temperatura. Tanjug navodi da se u pojedinim medijima pojavila informacija da građani čekaju kako bi se testirali na novi koronavirus, što je netačna informacija. Oko 11 sati reda već nije bilo.

© Foto : Sputnjiku ustupile Novosti/Suzana Jovanović MihajlovićRed ispred VMA zbog testiranja pacijenata na koronavirus
Red ispred VMA: Pacijentima merili temperaturu zbog koronavirusa /foto/ - Sputnik Srbija
Red ispred VMA zbog testiranja pacijenata na koronavirus

Merenje temperature je jedna od mera koja se sprovodi u okviru borbe protiv novog koronavirusa i to je jedna od preporuka Vlade Srbije.

„Od jutros se na ulazu u polikliniku Vojnomedicinske akademije (VMA) sprovodi merenje telesne temperature pacijenata, u skladu sa akcionim planom koji predviđa mere za prevenciju i zaštitu od infekcija koronavirusa“, izjavio je načelnik te zdravstvene ustanove Miroslav Vukosavljević.

On je dodao da će se sa tom merom prevencije nastaviti u skladu sa akcionim planom mera zaštite i to ne samo u Vojno zdravstvenim ustanovama, već i u svim ustanovama sistema zdravlja u zemlji.

Inače, ispred VMA svako jutro oko pola osam formiraju se redovi, jer postoji samo jedan ulaz u tu zdravstvenu ustanovu.

Redovi su veći sredom, kada VMA, kao i danas, dežura.

© Foto : Sputnjiku ustupile Novosti/Suzana Jovanović MihajlovićPacijenti čekaju u redu ispred VMA zbog testiranja na koronavirus
Red ispred VMA: Pacijentima merili temperaturu zbog koronavirusa /foto/ - Sputnik Srbija
Pacijenti čekaju u redu ispred VMA zbog testiranja na koronavirus

Podsećamo, u Srbiji je potvrđeno 12 slučajeva koronavirusa. Šestoro se nalazi na Infektivnoj klinici u Beogradu, četvoro u Nišu i dvoje u Novom Sadu.

Od sedam novih slučajeva, pet je povezano sa dve žene za koje je juče utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta sa državljankom Švajcarske koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na KOVID-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala