Putin: Uveren sam da će Rusija mirno proći kroz turbulentni period

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin uveren je da će Rusija trenutni turbulentni period proći mirno i dostojanstveno i da će svi ključni sektori iz ove situacije izaći jači.

„Čak se ni ne nadam, već sam uveren da će Rusija kroz ovaj turbulentni period proći dostojanstveno, mirno, štaviše, sve su šanse da ključne industrije grane Rusije iz ove situacije izađu mnogo jače i spremne za dalju, veoma ozbiljnu konkurentnu borbu. To će se, sigurno, odraziti na čitavu rusku ekonomiju, i to pozitivno“, rekao je Putin na sastanku sa investitorima.

Komentarišući situaciju sa berzanskim tržištima i kolapsom cena nafte, Putin je naveo da ovakvi procesi na neki način stvaraju probleme, a na neki način, naprotiv, stvaraju dodatne mogućnosti.

Putin je dodao da bi Vlada Rusije i Centralna banka trebalo da smanje negativne pojave u ekonomiji kako ih građani ne bi osetili na sebi.

Ruski lider je istakao da će zemlje učiniti sve kako bi stvorila uslove za rad investitora u Rusiji i osigurati bezbednost za ulaganja i minimalizovati rizike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala