Opustošeni rafovi u marketima, koronavirus uplašio Podgoričane /foto/

© Sputnik / Nebojša PopovićPrazni rafovi u prodavnicama u Podgorici
Prazni rafovi u prodavnicama u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uprkos činjenici da još nije zabilježen niti jedan slučaj koronavirusa u Crnoj Gori, u velikim marketima i trgovinama u Podgorici od jutros su ogromne gužve jer građani u velikim količinama kupuju brašno, ulje, šećer, pirinač...

Sputnjiku je nezvanično u više marketa potvrđeno da građani u ogromnim količinama kupuju osnovne namirnice zbog straha od pojave koronavirusa u Crnoj Gori.

Prema scenama ispražnjenih rafova u pojedinim marketima, mogao bi se steći utisak da je počelo panično stvaranje kućnih zaliha.

© Sputnik / Nebojša PopovićNadležni ipak poručuju da razloga za paniku nema
Opustošeni rafovi u marketima, koronavirus uplašio Podgoričane /foto/ - Sputnik Srbija
Nadležni ipak poručuju da razloga za paniku nema

Nadležni ipak poručuju da razloga za paniku nema, a stigao je i zvaničan apel Vlade.

„Povodom spekulacija i širenja lažne vijesti da Vlada namjerava na sjutrašnjoj sjednici da povodom koronavirusa uvede vanredno stanje obavještavamo javnost da je riječ o potpuno neutemeljenim tvrdnjama. Vlada Crne Gore ne razmišlja o tome i ne planira takve korake, niti za tim ima potrebe'“, objavljeno je na Tviter nalogu crnogorske Vlade.

Iz velikih trgovačkih lanaca takođe poručuju da razloga za izazivanje panike nema i napominju da je Crna Gora mali sistem, te da „naše trgovačke kompanije mogu snabdijevati naše građane i narednih nekoliko mjeseci bez ijednog uvezenog šlepera“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala