Ministarstvo: Bez okupljanja većeg broja dece u školskim holovima tokom odmora

© AFP 2023 / DELIL SOULEIMANĐaci prvaci u školi - ilustracija
Đaci prvaci u školi - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sve manifestacije i priredbe u zatvorenom prostoru, koje su planirane za više od 100 učenika se odlažu, a iz Ministarstva prosvete Srbije ukazuju i da ne treba dozvoliti veća okupljanja dece i učenika po holovima i hodnicima za vreme odmora.

Takmičenja i smotre učenika se ne odlažu, već je potrebno da se učenici okupe na otvorenom prostoru (školskom dvorištu i slično) i nakon toga da se sukcesivno uvode po učionicama, navodi se u dopisu Ministarstva prosvete, upućeno školama.

Ekskurzije, nastava u prirodi i druga putovanja na teritoriji Srbije za sada se ne odlažu, ali je potrebno da se prilikom realizacije poštuju sve preporuke u pogledu okupljanja (do 100 učenika) i održavanja higijene.

Ministarstvo je škole obavestilo i da u ovom trenutku svi relevantni pokazatelji ne ukazuju na potrebu obustave rada, ali i da se ti pokazatelji redovno prate, te da će se reagovati u skladu s novim podacima.

U dopisu ukazuju na odgovornost direktora ustanova za redovno sprovođenje mera visokog nivoa higijene.

Navedeno je i da će sanitarna i prosvetna inspekcija intezivno sprovoditi nadzor nad školskim ustanovama radi realizacije mera donetih kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Roditeljima Ministarstvo skreće pažnju da se zbog bezbednosti njihove dece i bezbednosti drugih obrate nadležnim zdravstvenim institucijama ukoliko primete bilo kakve simptome kod dece koji bi mogli da ukazuju na prisustvo virusa, prenosi Tanjug.

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije su 064/ 894 52 35 i 011/268 45 66.

Direktori su, takođe, dužni da vode evidenciju o broju dece, učenika i zaposlenih koji su odsutni iz zdravstvenih razloga i da na dnevnom nivou izveštavaju nadležnu školsku upravu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala