Litvanija poručuje NATO-u: Ne pravite „stratešku grešku“ po pitanju Rusije

© Flickr / MarijananaRusija NATO ilustracija
Rusija NATO ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pasivno ponašanje Zapada „podgreva agresiju“ Rusije, uključivanje Moskve u zajednički geopolitički prostor bila bi „strateška greška“, izjavio je predsednik Litvanije Gitanas Nauseda.

S tim u vezi, predsednik Litvanije je upozorio članice NATO-a rekavši da ne treba da menjaju politički pravac u odnosima s Moskvom. 

On je takođe ocenio da Rusija ostaje javna i glavna dugoročna pretnja za NATO, samim tim ne treba gajiti iluzije po pitanju „istočnog suseda“.

„Dugoročno gledano, Rusija ostaje javna i glavna pretnja za NATO. Ta zemlja je napravila svestan izbor i teži da uništi uspostavljeni svetski poredak“, dodao je on.

Ruski mediji podsećaju da se izjave o „ruskoj pretnji“ često mogu čuti od strane zapadnih političara, najčešće onih iz baltičkih zemaljaPoljske.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin više puta je rekao da svi znaju da Rusija nema nameru bilo koga da napada a da je „ruska pretnja“izmišljotina.

Istovremeno, prema mišljenju šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, u Alijansi odlično znaju da Rusija nije pretnja ni za zemlje NATO-a, ali im takve izjave služe kao izgovor za razmeštanje veće količine vojne tehnike i ljudstva u blizini ruskih granica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala