Bugarski premijer: Evropa nespremna da se izbori sa koronavirusom /video/

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPremijer Bugarska Bojko Borisov
Premijer Bugarska Bojko Borisov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska unija pokazala je da nije spremna da se izbori sa epidemijom koronavirusa, izjavio je bugarski premijer Bojko Borisov tokom zasedanja Saveta bezbednosti te zemlje.
„Nijedna od članica EU ne poseduje dovoljnu rezervu maski, zaštitne odeće, aspiratora, respiratora, navlaka za obuću, rukavica. Nijedna – zato što niko nije mogao da predvidi ovakav razvoj situacije. Na sreću, Bugarska ima odgovarajuću industriju: svaki dan se proizvede 4.000-5.000 metara tkanine, koja uspešno prolazi testiranja”, izjavio je bugarski premijer.

Borisov je podsetio da je u oblastima koje nisu zahvaćene koronavirusom, nakon bioskopskih projekcija i predstava neophodno dezinfikovati prostorije, a svaki školski dan mora početi podsećanjima na mere predostrožnosti.

On je naglasio da će se Bugarska izboriti s posledicama epidemije.

„Šta smo sve preživeli, preživećemo i ovo. Panika, histerija, kupovina namirnica...Hrane ima. U Bugarskoj i Evropi ima hrane – konzerviranih proizvoda, hleba, brašna – rezerve su ogromne”, izjavio je Borisov.

Premijer takođe žali što svet nikada neće saznati na koji način je došlo do epidemije koronavirusa.

Podsetimo, trenutno je u Bugarskoj zabeleženo šest slučajeva zaraze: dva u Sofiji, dva u Plevenu i dva u Gabrovu. Pacijentkinja iz Sofije je u kritičnom stanju, dok se stanje njenog supruga pogoršava.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala