Bajden vodi u trci za demokratsku kandidaturu

© AP Photo / Marcio Jose SanchezDžo Bajden
Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši američki potpredsednik Džo Bajden vodi u trci za kandidaturu Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u Americi.

Bajden je pobedio u prajmerizu u šest američkih država u kojima su juče održani izbori za demokratsku nominaciju. Kako prenose mediji,  pobedio je u Mičigenu, Misuriju i Misisipiju, a vodi i u Ajdahu, Severnoj Dakoti i Vašingtonu.

Džo Bajden je ključnu pobedu ostvario u državi Mičigen gde je obezbedio najmanje 46 delegata, naspram najmanje 33 koliko je osigurao Berni Sanders, senator iz Vermonta.

Kako je danas preneo televizijski kanal „Si-en-en”, Bajden je zahvalio svom glavnom konkurentu Sandersu, izjavivši da imaju isti cilj.

„Želim da zahvalim Berniju Sandersu i njegovim pristalicama za nepresušnu energiju i entuzijazam. Mi imamo zajednički cilj i zajedno ćemo pobediti Donalda Trampa”, izjavio je Bajden obraćajući se pristalicama u Filadelfiji.

Prema njegovim rečima, ako bi Tramp još četiri godine bio na vlasti, on bi radikalno promenio zemlju, a to se ne sme dozvoliti.

Kandidat koji će biti budući rival Donaldu Trampu na novembarskim predsedničkim izborima mora da obezbedi najmanje 1.991 delegata, a prema poslednjim rezultatima Bajden se učvrstio na čelu trke za demokratsku kandidaturu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala