Supruga suspendovanog podoficira u Crnoj Gori: Darko je vojnik koji služi i Bogu i narodu

© Foto : Sputnjiku ustupila Ana MrvaljevićAna Mrvaljević
Ana Mrvaljević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluku o suspenziji supruga samo zato što je učestvovao na litijama Ana Mrvaljević doživljava prije svega kao udar na njegovo vjersko pravo, ali i na privatnost koju, kaže, niko ne može da im oduzme.

„Nijesam očekivala da će se baš toliko daleko ići, ali bilo je nekih izjava u smislu da se ne ide na litije i da vojna lica ne bi trebalo da prisustvuju litijama jer to smatraju političkim skupovima. Mi to apsolutno ne doživljavamo kao bilo kakav politički skup, nego čisto kao svoju dužnost pred Bogom i narodom. To je pitanje ispovijedanja vjere jer se Bog svjedoči djelima i javno i tajno“, kaže Ana Marvaljević.

Darko Mrvaljević je udaljen sa dužnosti i nakon 27 godina revnosne službe u Vojsci uručeno rešenje o prestanku službe do okončana disciplinskog postupka, i to zbog, kako se navodi – „učešća na litijama, kao političkim skupovima i neizvršenja naređenja o zabrani prisustva na litijama“.

Udar na vjersko pravo i privatnost

Supruga suspendovanog crnogorskog podoficira smatra da je u pitanju ugrožavanje osnovnih ljudskih prava i slobode vjeroispovjesti, i ističe da njen suprug nikada nije bio politički angažovan.

„Moj muž kao vojno lice nikada nije ni bio na političkim skupovima. On je do kraja korektan i ne želi da kao vojno lice izlazi pred medije, jer to po zakonu ne treba bez dopuštenja ministarstva, tako da i tu želi da ostane korektan i dostojanstven. Ja kao njegova supruga govorim to što mislim. On nikada nije bio na političkim skupovima, ali samo još neko treba da mi zabrani i da se Bogu molim i da idem na litije“, rezignirana je Mrvaljevićeva.

Ona naglašava da i ona i njen suprug poštuju sve zakone Crne Gore i da su u skladu sa tim u roku predali i žalbu, te da sada očekuju diciplinski postupak koji ne bi trebalo da traje duže od pola godine. Takođe ističe i da mnogo znači podrška koju ona i njena porodica dobijaju u medijima i društvenim mrežama.

Boško Čarmak - Sputnik Srbija
Advokat iz Bara otkriva: Ponudio sam policiji da pola mene stigne do Cetinja

„Dosta naroda je ustalo i imamo ogromnu podršku od ljudi koje ni ne poznajemo a koji pružaju podršku kao da su nam prijatelji“, ističe Mrvaljevićeva.

U međuvremenu, sve su glasnija i prozivanja upućena Zaštitniku osnovnih ljudskih prava i sloboda Crne Gore – Ombudsmanu Siniši Bjekoviću, koji se zasad nije oglašavao povodom progona vojnika i drugih zaposlenih u državnom aparatu zbog učešća na litijama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala