Srpski veterani održali pomen ruskim herojima poginulim u Čečeniji /video/

© Sputnik / Aleksandr Polegenьko / Uđi u bazu fotografijaCveće i sveće
Cveće i sveće - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svesrpski savez veterana „Bojevo bratstvo“ organizovao je 29. februara i 1. marta 2020. molitvu za pokoj duši poginulim ruskim herojima u Čečeniji u manastirima u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

„Na 20. godišnjicu pogibije 6. čete 104. puka 74 divizije u Čečeniji, 29. februara i 1. marta gde je za dva dana poginula cela četa ruskih padobranaca, njih 84, a želeći da se na neki način odužimo našoj braći iz Rusije, Svesrpski savez veterana 'Bojevo Bratstvo' organizovao je molitvu za pokoj duši u crkvama i manastirima u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori“.

Veteranima iz „Bojevog bratstva“ u molitvi se pridružio veliki broj udruženja i organizacija, kako veteranskih tako i nezavisnih patriotskih, koje su im pomogli da realizuju tu ideju.

Prethodno su, 15. februara, na Sretenje, Dan državnosti Srbije, „naša ruska braća iz Saveza vazduhoplovno-desantnih oficira i vojnih veterana Lipecka organizovali molitvu za pokoj duši naših poginulih ratnika na Kosovu i Metohiji 1998 i 1999. Godine“.

„Tom prilikom kao simbolika za sve poginule čitana su imena 108 poginulih vojnika na karauli Košare“, navodi Svesrpski savez veterana „Bojevo bratstvo“.

Veterani obaveštavaju da će svake godine „organizovati molitvu za našu poginulu braću, kako bi ova naša aktivnost postala tradicionalna i primer i za druge organizacije“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala