Rusija: Američki predlog apsolutno neprihvatljiv

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predlog SAD da se u Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START-3) uključi i rusko naoružanje čiji je razvoj u toku je apsolutno neprihvatljiv i ne podleže razmatranju, izjavio je predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov.
„U saopštenju Stejt departmenta, koliko mogu da procenim, pobrojani su svi mogući tipovi novog ruskog oružja, uključujući i ono koje se tek razvija i još uvek nije uključeno u redovno naoružanje. U principu, sva takva ograničavanja, koja se odnose na ono oružje koje se tek razvija, ali nije još testirano, bilo da je rusko ili američko su isključena i neće se razmatrati ni sada ni ubuduće”, istakao je Kosačov u izjavi za Sputnjik.

Osim toga, ruski senator je naglasio da je produžetak Sporazuma o strateškom naoružanju nesumnjivo moguć i poželjan i da vremena za to ima dovoljno.

„Ali, po zajedničkom mišljenju stručnjaka, za modifikaciju ovog sporazuma nije ostalo puno vremena”, dodao je ruski zvaničnik.

Podsetimo, američki Stejt department je u ponedeljak naveo koje rusko oružje bi trebalo uključiti u okviru nastavka Sporazuma o merama smanjenja i ograničenja strateškog ofanzivnog naoružanja (START-3) s Rusijom, koji ističe početkom 2021. godine.

Sporazumom bi trebalo da budu obuhvaćeni ruski podvodni aparat „Posejdon”, krstareće nuklearne rakete i balističke rakete vazdušnog baziranja.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala