Neodgovorna doktorka: Vratila se iz Italije, išla na posao i držala predavanje

© Fotolia / Evgeniy KalinovskiyPacijent u bolnici
Pacijent u bolnici - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Makedoniji koronavirusom zaražena je direktorka Klinike za kožne bolesti, koja je bila na skijanju u Italiji, ali se po povratku nije prijavila zdravstvenim službama već odlazila na posao, bila u kontaktu sa kolegama i pacijentima i održala predavanje na kom je bilo oko 100 zaposlenih u klinici.

Ona se nije testirala na koronu ni pošto su se pojavili prvi simptomi.

U kućnoj izolaciji su zbog toga 64 zdravstvena radnika Klinike za kožne bolesti i 24 pacijenta od kojih je 11 hospitalizovano na Klinici, a 13 lečeno u dnevnoj bolnici.

Klinika će biti zatvorena na 14 dana, a direktorka će biti suspendovana jer nije prijavila vlastima da se vratila iz Italije, prenose makedonski mediji.

Ministar zdravlja Venko Filipče rekao je da će odgovarati svi koji ne budu poštovali propisane mere.

„Opet apelujem na sve one kojima je propisana mera kućne izolacije zato što su putovali u rizične regione, da obrate pažnju na mere i da se pridržavaju svih preporuka koje ponavljamo nekoliko nedelja zaredom. Ugrožavanje javnog zdravlja je ozbiljan prekršaj.  Želim da pozovem na razum, želim da pozovem na maksimalno poštovanje apsolutno svih preporuka“, rekao je ministar Filipče.

U Severnoj Makedoniji koronavirusom je zaraženo sedmoro ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala