Kremlj: Nema izmena u Putinovim radnim putovanjima zbog koronavirusa

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Raspored stranih poseta predsednika Rusije Vladimira Putina nije izmenjen zbog epidemije koronavirusa u svetu, a u doglednoj budućnosti on nema zakazane sastanke u evropskim zemljama, izjavio je portparol predsednika Dmitrij Peskov.

„Za sada nema nikakvih izmena. Znate, on putuje po regionima, uobičajeni raspored rada. Ne isključujemo mogućnost da se datumi nekih velikih međunarodnih događaja planiranih u inostranstvu nekako izmene. Ali predsednik nema nikakva posebna ograničenja ili nešto slično u rasporedu“, odgovorio je Peskov novinarima na pitanje da li će se Putinov plan putovanja i njegovi susreti sa stranim liderima menjati zbog situacije sa koronavirusom.

Peskov je precizirao da za sada nema nikakvih planiranih susreta u Evropi.

Epidemija novog koronavirusa

Kineske vlasti su 31. decembra 2019. obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije zvanično nazvan KOVID-19.

Ukupan broj zaraženih dostigao je 110 hiljada u 104 zemlje, od čega je 81 hiljada u kontinentalnoj Kini. Od novog koronavirusa u Kini je umrlo oko četiri hiljade ljudi, a skoro 60 hiljada je ozdravilo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala