Građani i turisti napuštaju Milano /video/

© REUTERS / FLAVIO LO SCALZOPolicajci sa zaštitnim maskama proveravaju putnike na Centralnoj stanici u Milanu usled karantina uvedenog u ovom delu zemlje
Policajci sa zaštitnim maskama proveravaju putnike na Centralnoj stanici u Milanu usled karantina uvedenog u ovom delu zemlje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Građani i turisti pokušavaju da napuste Milano sa Centralne železničke stanice.

Italijani su u nastojanju da izbegnu epidemiju koronavirusa na severu zemlje ranije snimljeni kako trče prema vozovima, samo nekoliko sati pre nego što je počela velika izolacija tog dela zemlje.

U ovoj zemlji je potvrđeno više od 5.800 zaraženih novim koronavirusom KOVID-19, od kojih je 223 umrlo.

U nedelju je italijanski premijer Đuzepe Konte izdao uredbu o zatvaranju bogatog severa zemlje, uključujući i finansijsku prestonicu Milano, u drastičnom novom pokušaju da pokuša da spreči epidemiju korona virusa. Uredba pogađa oko 16 miliona ljudi, uključujući region Lombardije i još najmanje 14 susednih provincija, među kojima Veneciju, Modenu, Parmu, Pjačencu, Ređio Emiliju i Rimini i ostaće na snazi do 3. aprila.

Prema podacima Univerziteta „Džon Hopkins“ do sada je od koronavirusa KOVID-19 umrlo više od 3.600 osoba širom sveta, a zaraženo više od 105.000 u više od 90 zemalja. Oko 60.000 pacijenata se već oporavilo od bolesti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala