„Tražimo samo jedno – akcije!“ Bivši radnici PKB blokirali centar Beograda

© Sputnik / Milenko KovačevićProtest penzionera i bivših radnika PKB
Protest penzionera i bivših radnika PKB - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa penzionera i nezadovoljnih nekadašnjih radnika Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) protestovala je danas od 11 do 15.30 sati ispred predsedništva Republike Srbije tražeći da im se isplate akcije nakon prodaje tog preduzeća.

Predsednik Udruženja bivših radnika PKB „Rit Kovilovo“ Milinko Miladinović istakao je da im naknade na osnovu akcija zakonski sleduju, ali da su im na volšeban način oduzete.

 „Mi samo tražimo jedno – akcije.  Da nas isplate i problem je rešen. Ali, nema želje i nema volje. Sve smo obišli“, izričit  je Miladinović.

© Sputnik / Milenko KovačevićJednu penzionerku odgovorili od štrajka glađu.
 „Tražimo samo jedno – akcije!“ Bivši radnici PKB blokirali centar Beograda - Sputnik Srbija
Jednu penzionerku odgovorili od štrajka glađu.

Borba za akcije PKB

Udruženju koje broji 3.000 članova do sada su pet puta odlagali suđenja na kojima traže svoja prava, a Miladinović dodaje da im je u petak zakazano još jedno, ali sumnja da će biti realizovano jer je sudija promenjen treći put.

 „Danas sam dvaput intervenisao kod predsednika suda, jer sam četvrtog marta poslao molbu i sudiji i predsedniku suda da nam odgovore da li će nam obezbediti veliku sudnicu i prisustvo medija. Predsednik suda nam je rekao da ćemo dobiti odgovor u toku dana, ali ga mi nismo dobili“, revoltiran je Miladinović.

Očajnički potezi penzionera

Jedna penzionerka htela je i da otpočne štrajk glađu, ali su je ostali od toga odgovorili, jer su, kako Miladinović kaže, zabrinuti jer ima četiri stenta i šestoro unučadi.

Miladinović je istakao da će oni nastaviti da se bore za svoje akcije i najavio da će se u sredu 11. marta u 11 sati ponovo okupiti na Andrićevom vencu, ovog puta na neodređeno vreme, a blokiraće i saobraćaj u Ulici kralja Milana.

Preduzeće PKB privatizovano je i prodato kompaniji „Al Dahra“ iz Ujedinjenih arapskih emirata 2018. godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala