Sastanak u ruskoj vladi: Situacija na tržištu nafte u okvirima prognoziranog

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaMinistar energetike Rusije Aleksandar Novak na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.
Ministar energetike Rusije Aleksandar Novak na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Rusije Mihail Mišustin održao je sastanak, na kojem su glavna tema bile mere za očuvanje ekonomske stabilnosti zemlje, a povodom potresa zbog pada cena nafte, ocenjeno je da je aktuelna situacija na tržištu u okvirima prognoziranog.

Na sastanku je učestvovao i ruski ministar energetike Aleksandar Novak koji je rekao je da naftna industrija u Rusiji ima kvalitetnu bazu resursa i dobre finansijske rezerve da bi sačuvala svoj udeo na tržištu i da bi ostala konkurentna bez obzira na bilo koji prognozirani nivo cena.

Novak je rekao i da će ruska vlada posebnu pažnju pokloniti stabilnom snabdevanju domađeg tržišta naftnim derivatima i očuvanju investicionog potencijala u tom sektoru.

On je dodao da je Rusija predlagala da se produži sporazum OPEK plus na drugi kvaratal ali partneri u OPEK su odabrali veću eksploataciju i borbu za udeo na tržištu.

Prema njegovim rečima, scenario izlaska iz sporazuma o ograničavanju proizvodnje je razmatran i sadašnja situacija na naftnom tržištu je u granicama prognoziranog.

Ministar finansija Anton Siluanov rekao je da resursi i stabilan budžet omogućavaju garantovanje ispunjavanja svih socijalnih obaveza, uključujući i naloge predsednika i realizaciju nacionalnih projekata i očuvanje makroekonomske i finansijske stabilnosti čak i uslovima niskih cena nafte.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala