Otkazan Indijan Vels zbog koronavirusa

© AP Photo / Mark J. TerrillNovak Đoković na Indijan Velsu
Novak Đoković na Indijan Velsu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi Masters u 2020. godini, turnir u Indijan Velsu neće se održati zbog zabrinutosti od širenja koronavirusa u južnoj Kaliforniji, odlučili su organizatori.

Prvi Masters u 2020. godini, turnir u Indijan Velsu neće se održati zbog epidemije koronavirusa. Lokalne vlasti brinu da bi virus mogao u velikoj meri da se raširi i zbog bezbednosti igrača i navijača se ovaj događaj otkazuje.

"U ovom trenutku postoji preveliki rizik za javno zdravlje područja okruga zbog održavanja velikog skupa ove vrste. Nije u javnom interesu navijača, igrača i okolnih krajeva da se ovaj turnir održi. Moramo da zajedno zaštitimo zajednicu od koronavirusa", rekao je David Agus, lekar sa Univerziteta Južna Kalifornija, sa kojim su se organizatori turnira konsultovali.

Na turniru, koji je trebalo da počne u utorak, prošle godine je bilo rekordnih 475.000 gledalaca i očekivalo se da će u ovoj godini taj broj biti nadmašen.

"Razočarani smo što se turnir neće održati, ali zdravlje i bezbednost lokalne zajednice, navijača, igrača i volontera, sponzora, zaposlenih i svih koji su u vezi sa turnirom je najvažnija. Spremni smo da turnir održimo u nekom drugom terminu i tragamo za opcijama", rekao je direktor turnira Tomi Has, preneo je RTS.

Na turniru su učešće u pojedinačnoj konkurenciji i u dublu najavili Novak Đoković i Rafael Nadal, dvojica prvih na listi najboljih tenisera, a titule od prošle godine trebalo je da brane Dominik Tim u miškoj i Bianka Andresku u ženskoj konkurenciji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala