Margarita Simonjan: Ne bojimo se pada cene nafte

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica RT i "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan
Glavna urednica RT i Rusija sevodnja Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica televizije RT i novinske agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan izjavila je da je jutros primila poziv od tri veoma uticajna i poznata menadžera u zemlji koji su joj poslali tekstove na temu koronavirusa.

Simonjanova smatra da to znači da „niko od njih nije u panici nakon noćašnjih događaja“.

Urednica je takođe navela da je sa određenim ljudima koji „rukovode onim što se dešava u zemlji“ razgovarala o padu cene nafte i kursa rublje. Ona je odlomke razgovora objavila na društvenim mrežama, pokušavajući da umiri svoje pratioce.

​„Ne bojte se, izvući ćemo se. Postoje zalihe i one su čvrste“, rekao je Simonjanovoj jedan od sagovornika čija imena, prema njenim rečima, ona ne može da objavi.

Njeni sagovornici takođe su saopštili da jeftina nafta neće dugo trajati i da „sve to ide po planu“, jer je sadašnji pad „deo tog plana“.

„U poređenju sa 2008. godinom, trenutna kriza nije ništa“, dodala je Simonjanova.

Cene nafte su pale nakon što se učesnici OPEK+ 6. marta nisu dogovorili ni o izmeni parametara dogovora, ni o njegovom produžetku. Majski fjučers nafte „Brent” je smanjen za 28,69 odsto, na 32,28 dolara po barelu, dok je aprilski fjučers nafte „VTI” pao za 31,25 odsto, na 28,33 dolara. Sve ovo prouzrokovalo je pad kursa rublje. Vrednost dolara je prema podacima od nedelje ujutru 74 rublje, a evra 85 rubalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala