Koronavirus „ušao“ u sedište NATO-a u Biselu

© AP Photo / Evan VucciSamit NATO-a u Londonu
Samit NATO-a u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Službenik NATO, koji radi u sedištu alijanse u Briselu, pozitivan je na koronavirus, nakon što se vratio iz Italije.

"Možemo da potvrdimo da je jedan zaposleni u NATO, koji je radi u sedištu alijanse u Briselu testiran i da je pozitivan na koronavirus", navodi se u saopštenju NATO.

Kako se navodi u saopštenju, on se vratio sa odmora u severnoj Italiji i osećao se loše krajem prošle nedelje. Testiran je nakon što su se pojavili simptomi nalik groznici i trenutno se nalazi u izolaciji kod kuće.

U saopštenju se dodaje da su u roku od nekoliko minuta od kako su dobijeni rezultati, obaveštene sve njegove kolege.

"Oni su radili od kuće krajem prošle nedelje i nastavljaju to da čine. Svi članovi osoblja u sedištu NATO su, takođe, obavešteni o potvrđenom slučaju", navodi se u saopštenju i dodaje da NATO nastavlja da prati situaciju i da će preduzeti sve neophodne mere.

U saopštenju se ističe da je NATO već preduzeo preventivne mere u svom sedištu, kako bi osigurao bezbednost osoblja i posetilaca, na osnovu smernica Svetske zdravstvene organizacije u silju smanjenja rizika daljeg širenja infekcije.

To, kako se napominje, uključuje privremenu suspenziju putovanja za odredjene članove osoblja, podsticanje zaposlenih da rade od kuće, i privremenu suspenziju grupnih poseta sedištu NATO u Briselu.

"NATO ostaje u bliskom kontaktu sa belgijskim vlastima", poručuje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala