Italija: Za jedan dan umrlo 97 ljudi, sav sport suspendovan do 3. aprila

© AP Photo / Claudio FurlanTuristi ispred katedrale Duomo u Milanu
Turisti ispred katedrale Duomo u Milanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj preminulih od koronavirusa u Italiji još jednom je drastično skočio – za 24 sata umrlo 97 ljudi. U međuvremenu, sav sport u Italiji suspendovan je do 3. aprila zbog rizika od širenja koronavirusa, saopštio je Olimpijski komitet te zemlje.

 

Prema poslednjim informacijama Italija, posle Kine, ima najveći broj prijavljenih smrtnih slučajeva od koronavirusa.

U toj zemlji su umrle 463 osobe dok je preko devet hiljada zaraženo.

Život u Italiji nije stao, ali je ta država podeljena na sever, gde je po novim merama narandžasta zona, i ostali deo zemlje.

U Italiji se insistira na tome da pored osnovnog pravila – čestog pranja ruku, primenjuje i drugo pravilo – promena načina života: što više vremena provoditi kod kuće, a kada se izlazi to bi trebalo da bude na mesto gde nema puno ljudi, držati distancu, posebno kada se posećuju starije osobe.

Kako javlja dopisnica RTS-a, mere nisu dale rezultate jer je veliki broj mladih prilično nedisciplinovan. Okupljaju se, izlaze, i ne pridržavaju se osnovnih pravila.

Italija suspendovala sav sport do 3. aprila

Sav sport u Italiji suspendovan je do 3. aprila zbog rizika od širenja koronavirusa, saopštio je Olimpijski komitet te zemlje. Italijani su se odlučili na radikalne mere u borbi protiv virusa kojim je zaraženo skoro 10.000 ljudi.

Italijanski mediji potvrdili su informaciju, ali se on odnosi samo na događaje u zemlji, pošto država ne može da utiče na evropska takmičenja.

Što znači da Evroliga, Evrokup, Liga šampiona, Liga Evrope i ostala takmičenja i dalje mogu da se igraju pred praznim tribinama.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala