Drugi zaraženi u Srbiji radi u kineskoj mobilnoj kompaniji, sam se javio lekaru

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaSistemi za testiranje na koronavirus
Sistemi za testiranje na koronavirus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kineski državljanin drugi je zaraženi virusom korona u Srbiji. Sa respiratornim simptomima sam se javio lekaru, testiran je, a rezultati analize urađene u Institutu „Torlak“ pokazali su da je pozitivan na virus kovid-19, javljaju „Novosti“.

Kako ovaj list saznaje, on je smešten je u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije i njegovo stanje je stabilno.

Kako piše „Telegraf“, radi se o zaposlenom u kineskoj mobilnoj kompaniji.

On živi i radi u Srbiji. Zaposlen je u lokalnom predstavništu i drugi je biznismen u Srbiji koji je zaražen virusom koji hara celim svetom.

Kako „Telegraf“ nezvanično saznaje, ovaj kineski državljanin se nije zarazio u Kini, već je sva prilika da ga je zarazio neko ko je stigao iz te zemlje.

On je prve simptome osetio prošle nedelje, ali s obzirom na to da su bili blagi nije se odmah javio lekarima.

Na taj korak se odlučio kada mu je po drugi put skočila temperatura. Njegovo trenutno stanje je ozbiljno, ali nije životno ugrožen.

Takođe, sumnja se i da je osoba koja je njega zarazila bolest prelažala na nogama jer su simptomi bili blagi, ali se ne zna da li je ta osoba u Srbiji, ili se možda srela sa zaraženim kineskim državljaninom u jednoj od zemalja regiona, u kojoj su bili na poslovnom sastaku.

Još trojica kineskih radnika u bolnici u Zaječaru

Novosti nezvanično saznaju i da su trojica radnika, kineskih državljana angažovanih na radovima u rudniku Rakita, kod Zaječara, smeštena u zaječarsku bolnicu sa sumnjom na koronu.

U bolnici nisu želeli ni da potvrde, ni da demantuju da li je neko od trojice kineskih pacijenata zaražen. Prethodno je testirana i jedna Kineskinja u borskoj bolnici, ali je ona bila negativna.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala