Crna Gora raspisala poternicu za bivšim počasnim konzulom Rusije

© Foto : Fejsbuk/Boro ĐukićBoro Đukić
Boro Đukić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti Crne Gore raspisale su poternicu za bivšim počasnim konzulom Rusije u toj zemlji Borom Đukićem, koji očekuje da će biti uhapšen po povratku kući, prenosi RIA „Novosti“.

„Raspisali su poternicu za mnom. Očekuje se da budem uhapšen po povratku u Crnu Goru. Kada se sledeće sedmice vratim u Moskvu, moraću da tražim od ruskih vlasti i Ministarstva spoljnih poslova Rusije konsultacije u vezi s tim i zaštitu“, rekao je Đukić za RIA „Novosti“.

Crnogorski list „Pobjeda“ preneo je krajem februara da je pogranična policija 19. feburara oko jedan čas posle ponoći na graničnom prelazu Dobrakovo tokom pretresa autobusa pronašla paket, u kome se nalazilo 100 policijskih iskaznica međunarodnog policijskog udruženja IPA. Vozač autobusa je saopštio da je paket primio u Beogradu, a bio je namenjen za Bora Đukića, koji je trebalo da primi pošiljku u Podgorici.

Na zaplenjenim iskaznicama bez brojeva i imena sa fotografijama bilo je ugravirano „Ruski sektor“. Oko četiri časa ujutru Đukić je pozvao vozača i saznao da je paket zaplenjen. Nakon toga je isključio telefon. Kupio je avionsku kartu i tog dana otputovao za Rusiju, piše „Pobjeda“.

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić ssaopštio je 4. marta da se pošiljka proverava.

„Možda je reč o prestupničkoj organizaciji, a možda o pokušaju falsifikovanja iskaznica. Ove su originalne, ali nemaju brojeve“, rekao je Katnič novinarima.

Sa druge strane, Đukić smatra da je krijumčarenje samo povod, a da u stvari vlasti Crne Gore nisu zadovoljne njegovom političkom aktivnošću. Đukić se protivio da Crna Gora uđe u NATO, a sada aktivno istupa protiv crnogorskog zakona o slobodi veroispovesti.

Pored toga, Đukić je formirao pokret „Savez pravoslavnog naroda Crne Gore“.

„Sve to povezujem sa rusofobijom crnogorskih vlasti. Tu aferu su „naduvali“ evroatlantski satanisti, koji savetuju našeg specijalnog tužioca, gospodina Katniča“, rekao je Đukić za RIA „Novosti“.

Udruženje policajaca: Đukić nema s tim nikakve veze

Saglasno pismu generala-poručnika policije, predsednika moskovskog regionalnog odeljenja Međunarodnog policijskog udruženja Ivana Sardaka, koje je uputio crnogorskim kolegama, sto kožnih novčanika sa oznakom IPA Rusije bilo je predviđeno za članove udruženja iz Moskovske oblasti. Oni su bili napravljeni u Srbiji, jer su Moskovljani smatrali da će biti jeftiniji i kvalitetniji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala