Cela Italija „crvena zona“ zbog koronavirusa

© REUTERS / Flavio Lo ScalzoPolicajci u Milanu, Italija
Policajci u Milanu, Italija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Cela Italija zbog koronavirusa postaće „crvena zona“, a na snagu stupa zabrana javnih okupljanja i ograničeno kretanje, izjavio je premijer Italije Đuzepe Konte.

Premijer Italije Đuzepe Konte izjavio je da će mere ograničavanje kretanja zbog izbijanja koronavirusa biti proširene na celu zemlju.

„Svi treba da se odreknemo nečega za dobrobit Italije. Više neće postojati crvena zona broj jedan i broj dva, nego će cela Italija postati zaštićena zona“, istakao je premijer.

Prema njegovim rečima, nove mere će stupiti na snagu od utorka, 10. marta. Mere uključuju „kretanje samo u neophodnim slučajevima, zbog posla ili zdravlja“ i „zabranu okupljanja naroda na otvorenom“.

Situacija u Italiji zbog koronavirusa - Sputnik Srbija
Narod beži iz karantina, virus cirkuliše celom državom – Italija definitivno pala na testu

On je dodao da će sve škole i univerziteti u Italiji biti zatvoreni do 4. aprila.

U Italiji je trenutno zabeleženo više od 9.100 slučajeva koronavirusa, a 463 osobe su preminule.

Prema poslednjim informacijama Italija, posle Kine, ima najveći broj prijavljenih smrtnih slučajeva od koronavirusa. Sav sport u Italiji suspendovan je do 3. aprila zbog rizika od širenja koronavirusa, saopštio je Olimpijski komitet te zemlje. Italijani su se odlučili na radikalne mere u borbi protiv virusa kojim je zaraženo skoro 10.000 ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala