Zaharova: Turska je odgovorna za informacionu kampanju protiv ruskog ambasadora u Ankari

© AFP 2023 / ADEM ALTANAmbasada Rusije u Ankari
Ambasada Rusije u Ankari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pretnje predstavnicima ruske diplomatske misije u Ankari su nezakonite, a odgovornost za informacionu kampanju protiv ruskog ambasadora leži na Turskoj, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za televiziju „Rusija 24“.

„Samo želim da podsetim sve, uključujući i naše kolege, da je bilo kakva manifestacija agresije i pretnje, bilo to na društvenim mrežama, ili tokom protesta ispred diplomatskog odeljenja – to su nezakonite stvari. Zbog toga snage koji su se bavile tim agresivnim parolama i direktnom informacionom kampanjom – oni treba da shvate da odgovornost i za tok te informacione kampanje i za njene posledice leži na Turskoj“, istakla je Zaharova.

Prema njenim rečima, u datoj situaciji se može govoriti o planiranoj kampanji.

„Ne mogu tačno reći ko je stajao iza toga, ali imam osećaj da je to izrežirana situacija. Važno je imati u vidu, i ovim putem apelujem na Ankaru, da je to veoma opasna tendencija. Lako je podstaći, ali teško umiriti“, dodala je ona.

Zaharova je takođe podsetila i na tragičnu situaciju iz 2016. godine, kada je ubijen ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov, istakavši da još nije donesena sudska presuda.

Ranije se ambasador Rusije u Turskoj Aleksej Jerhov požalio da je zbog eskalacije situacije u Siriji, zavladalo „ludilo“ na društvenim mrežama, zbog čega i on lično dobija pretnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala