Teroristi u Siriji pripremali hemijski napad

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPredgrađe Damaska, Duma, nakon oslobođenja od terorista
Predgrađe Damaska, Duma, nakon oslobođenja od terorista - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska otkrila je otrovne hemijske materije u gradu Sarakib u provinciji Idlib, koje su pokušali da upotrebe teroristi.

U jednoj od kuća u naselju u Sarakibu vojska je tokom inspekcije pronašla kanister u kojem se nalazila sumnjiva tečnost, kao i sredstva za hemijsku zaštitu.

„Tokom detaljnijeg pretresa pronađena je eksplozivna naprava, a naša oprema je pokazala da je eksploziv punjen hemijskom otrovnom supstancom. Prema rezultatima preliminarne analize, radi se o hloru“, rekao je oficir sirijske armije sa lica mesta.

Demineri su onesposobili eksplozivnu napravu. Na licu mesta se nalaze stručnjaci.

Ruski centar za mirenje zaraćenih strana u Siriji ranije je saopštavao da je u zapadnim delovima Sarakiba grupa od oko 15 terorista pokušala da detonira municiju sa punjenjem otrovnim hemijskim supstancama, da bi nakon toga optužili sirijsku armiju za korišćenje zabranjenih otrovnih sredstava.

Međutim, kako su naglasili u Centru, zbog odsustva iskustva i veštine korišćenja otrovnih supstanci ekstremisti su narušili hermetičnost jedne granate, usled čega je došlo do curenja. Na kraju, sami teroristi su bili otrovani hemijskim supstancama i nisu uspeli da detoniraju municiju i realizuju provokaciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala