Putin odlučio šta će ubuduće raditi Medvedev

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev pre sastanka Vlade Rusije u Moskvi
Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev pre sastanka Vlade Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz, kojim se definišu funkcije zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrija Medvedeva. Dokument je objavljen na sajtu pravnih informacija.

Saglasno ukazu, Medvedev će biti odgovoran za saradnju Saveta bezbednosti sa federalnim organima državne vlasti, subjektima RF i lokalnom samoupravom, kao i sa organizacijama, javnim udruženjima, organima vlasti stranih država i međunarodnim organizacijama, piše televizija „Zvezda“.

Pored toga, Medvedev će učestvovati u razvoju i realizaciji ruske spoljne politike. Učestvovaće u formiranju državne kadrovske politike i politike u oblasti državne službe u interesima osiguravanja nacionalne bezbednosti, a takođe će kontrolisati sprovođenje Putinovih naloga u oblasti državne službe.

Medvedev će obaveštavati Putina o pitanjima osiguravanja nacionalne bezbednosti, a takođe će biti koordinator godišnjeg izveštaja o stanju nacionalne bezbednosti i merama za njeno jačanje.

Ostavka ruske vlade

Vlada Rusije i premijer Dmitrij Medvedev 15. januara su najavili da podnose ostavku, nakon obraćanja predsednika Putina Saveznoj skupštini, u kojoj je on izneo niz fundamentalnih izmena Ustava: tako je Vladimir Putin predložio da Državna duma dobije pravo ne samo da razmatra, već i da odobrava kandidaturu premijera. Nekoliko sati kasnije, predsednik je predložio da na čelu kabineta Vlade bude Mihail Mišustin. Medvedeva je smenio Mihail Mišustin, koji je trenutno premijer Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala