Predsednik Državne dume: Putinov tempo van svih normi

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin je u intervjuu za televiziju „Rusija 1“ rekao da je dnevni plan rada ruskog predsednika Vladimira Putina van svih normi, i da predstavnici parlamenta „nisu navikli“ da tako rade.

Volodin je komentarisao događaj od 5. marta, kada je Putin nakon šestočasovnog razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Moskvi u kasne večernje sate održao sastanak sa liderima frakcija Državne dume, kome je prisustvovao i on sam. 

„Naš predsednik tako radi, a mi nismo navikli“, rekao je Volodin u intervjuu.

Istovremeno, prema rečima nekih lidera parlamentarnih frakcija, za njih rad noću ne predstavlja ništa novo.

„Ležem posle ponoći, ustajem u pet. To je moj normalni režim“, rekao je lider Komunističke partije Rusije Genadij Zjuganov.

„Ja sam noćna ptica. Idem na spavanje oko dva posle ponoći“, rekao je šef stranke „Pravedna Rusija“ Sergej Mironov.

„Među ovim zidovima se ne sme gledati na vreme“, rekao je lider Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski.

Kako je ranije saopšteno, ruski predsednik nije ograničavao vreme noćnog sastanka sa liderima frakcija Državne dume, koji je bio posvećen izmenama Ustava, jer se, prema Putinovim rečima, raspravljalo o važnoj temi.

Pre sastanka, koji je održan posle ponoći, ruski lider se izvinio zbog toga što se sastanak održava kasnije nego što je planirano.

„Naprotiv, to je dobro. Petog marta smo počeli, a šestog smo završili“, prokomentarisao je lider Komunističke partije Rusije Genadij Zjuganov. Pojedini učesnici sastanka su se zalagali za to da razgovor traje što kraće, jer je Putinu potreban odmor nakon razgovora sa Erdoganom.

Ruski lider se s tim nije složio, jer je, prema njegovim rečima, tema izmene Ustava veoma važna.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala