Na auto-putu Damask-Alep obnovljen civilni saobraćaj

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaAuto-put M5 Damask-Alep u sirijskoj provinciji Idlib
Auto-put M5 Damask-Alep u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Civilni saobraćaj koji je ranije bio u prekidu zbog ratnih dejstava, sada je u potpunosti ponovo uspostavljen duž važnog sirijskog auto-puta M5 Damask-Alep.

Auto-putem se može bezbedno doći od Hame do Alepa, iako je još sinoć prolazak bio onemogućen.

Trenutno se duž auto-puta nalazi mnogo kontrolnih punktova sirijske vojske koja kontroliše kretanje, a situacija je generalno mirna.

Mnogo automobila ovim auto-putem takođe odlazi i do grada Sarakeba, oko koga su se donedavno vodile borbe između vojske i terorista. Sada je grad pod kontrolom sirijske vojske, a počeli su da rade i prvi kafići i prodavnice.

Rusko-turski sporazum oko Idliba

Podsetimo, prošlog četvrtka su se u Moskvi sastali ruski predsednik Vladimir Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji su razgovarali o regulisanju situacije u sirijskoj provinciji Idlib. Sastanak je završen donošenjem zajedničkog dokumenta, koji sadrži tri tačke. To su: prekid vatre koji počinje u ponoć u noći između 5. i 6. marta, uspostavljanje bezbednosnog koridora u dužini od šest kilometara ka severu i jugu od strateški važnog puta M4 u Idlibu i zajedničke patrole dve zemlje od 15. marta duž puta M-4 B, koji povezuje Latakiju i Alep.

Teroristi su sat vremena pre stupanja na snagu rusko-turskih sporazuma započeli intenzivne artiljerijske napade kako duž autoputa M5 (Damask-Alep), tako i duž obilaznice. U napadima je najmanje pet vozila bilo uništeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala