Moja Rusija: Osmomartovski šoping u moskovskom autletu

© Sputnik / Olivera IkodinovićOsmomartovski šoping u Moskvi
Osmomartovski šoping u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Po tradiciji, 8. marta je ulicama Moskve gotovo nemoguće proći od cveća i paketa. Pokloni se osmišljavaju i kupuju danima, a najbolje mesto za šoping su moskovski autleti. Najbolje vreme – radni dan, jer se tako mogu izbeći nesnosne gužve.

Autlet „Bela dača“ je jedan od najpopularnijih. To je prvi šoping centar pod otvorenim nebom u Rusiji. Ima oko 180 prodavnica. Kolekcije svetski poznatih brendova, ali i ruskih dizajnera su na stalnim popustima od 30 do 80 odsto.  

Kakve poklone kupuju Rusi i koliko su spremni da potroše saznajte u novoj, osmomartovskoj epizodi „Moje Rusije“.

U Rusiji je 8. mart državni praznik i jedan od najsvečanijih. Slavi se masovno i neradno.

Za rusku istoriju taj datum označava i mnogo više od Međunarodnog dana žena. Naime, 23. februara po starom kalendaru, odnosno 8. marta po novom, žene u Petrogradu, nezadovoljne uslovima rada i ratom koji je trajao, izašle su na ulice. Tim demonstracijama započela je i Februarska revolucija, koja je označila kraj carske Rusije i trista godina stare dinastije Romanovih. Niko nije ni slutio da će ti događaji dovesti do promene državnog uređenja...

Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović u video-blogu „Moja Rusija“ vodi vas svake druge nedelje na vama poznata, ali i skrivena mesta Moskve i Rusije. Zavirite sa nama u različite kutke Rusije i njene prestonice, upoznajte njihove lepote i tradiciju i osetite duh zemlje i dušu Rusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala