Sirijski civili zasuli kamenjem američki konvoj

© AP PhotoAmerički vojni konvoj zaglavljen u selu Hirbet Amu u Siriji
Američki vojni konvoj zaglavljen u selu Hirbet Amu u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stanovnici sirijskog sela el Kuzlija, koje se nalazi u provinciji Haseka, nisu pustili američki konvoj da prođe, javlja radio „Šam FM“.

Stanovnici sela el Kuzlija, koje se nalazi zapadno od grada Tel Tamr u provinciji Haseka, sprečili su konvoj američkih okupatora, koji je činilo sedam oklopnih vozila, da uđe u selo. Zasuli su ih kamenjem i naterali ih da se povuku“, navodi se u saopštenju radija na Fejsbuku.

Podsetimo, ovo nije prvi put da sirijski civili dolaze u sukob sa američkim vojnicima. Televizija „RT Arabik“ i agencije „Kurdistan 24“ i SANA objavile su u februaru snimak na kojem se vidi sukob američkih vojnika i lokalnog stanovništva u selu u blizini grada Kamišlija na istoku Sirije. U incidentu je poginuo 14-godišnji dečak, a jedan stanovnik je ranjen. Sukob je prekinut zahvaljujući ruskim vojnicima.

Oružani sukob u Siriji traje od 2011. godine. Krajem 2017. bila je objavljena pobeda nad DAEŠ-om u Siriji i Iraku. U pojedinim delovima zemlje i dalje se sprovode akcije čišćenja od terorista. Trenutno je u prvom planu političko rešavanje situacije u Siriji, kao i povratak izbeglica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala