LNR apeluje na OEBS: Sprečite Ukrajinu da razmešta vojnu tehniku u naseljima

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPeredača zaklюčennыh Ukraine predstavitelяmi LNR
Peredača zaklюčennыh Ukraine predstavitelяmi LNR - Sputnik Srbija
Pratite nas
Narodna milicija samoproglašene Luganske narodne republike poziva posmatrače Specijalne posmatračke misije OEBS-a da utiču na ukrajinske snage da prekinu raspoređivanje vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine u naseljima u Donbasu, rekao je portparol Narodne milicije LNR Jakov Osadči.

„Protivnik i dalje ugrožava civilno stanovništvo u naseljima, koja su pod kontrolom Ukrajine, tako što razmešta vojnu tehniku u neposrednoj blizini naselja. Još jednom apelujemo na međunarodne posmatrače misije OEBS-a da odmah reaguju i izvrše pritisak na ukrajinske oružane formacije kako bi sprečili dalja agresivna dejstva Ukrajine prema civilnom stanovništvu u Donbasu“, rekao je Osadči.

Prema njegovim rečima, obaveštajna služba LNR zabeležila je novi slučaj raspoređivanja oklopne tehnike u naseljenim mestima. Prema podacima Narodne milicije LNR, vojnici 59. brigade Oružanih snaga Ukrajine razmestili su oklopna vozila pešadije nedaleko od stambenih zgrada i kuća u naselju Troicko koje je pod kontrolom Ukrajine.

Ranije je Narodna milicija LNR više puta je saopštavala da se oklopna vpozila ukrajinskih snaga raspoređuju u naseljenim mestima u Donbasu, koja su pod njihovom kontrolom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala