Vučić: U pravu je Kurti...

© Tanjug / ZORAN ZESTICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je potpuno saglasan sa izjavom Aljbina Kurtija da ništa doneseno pod pritiskom ne vredi, ali podseća kosovskog premijera da još manje vredi sve što je rezultat direktne sile, kao što je bilo u slučaju otimanja Kosova Srbiji agresijom NATO.

Kurti je u tekstu za Frankfurter algemajne cajtung rekao da potpis ispod nečega ili saglasnost na nešto što je dobijeno pretnjama ili prisilom ne može da važi i nema validnost, legitimnost, a Vučić dodaje:

„Jedino u tome se slažem sa Kurtijem“.

On je rekao da će tu izjavu Kurtija da ponavlja svuda, jer, kako je objasnio, ona podrazumeva da isto tako, još manje, vredi sve što je dobijeno silom:

„Kurti mora da vodi računa da sve što je silom postignuto, i agresijom protiv Srbije, strašnom agresijom 19 zemalja protiv Srbije, što je više od pretnje i direktno je prisila, mora da ima još jasniji otklon, nego prema nečijim izjavama i nečemu što ne predstavlja prisilu...“, rekao je predsednik Vučić.

„Želim da čujem stav Merkelove, to neće biti laki razgovori“

Vučić je rekao da je njegova poseta Berlinu i susret sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel od najvećeg značaja za Srbiju, ali ti razgovori, istakao je, neće biti laki.

„Svaki put u Berlinu je od najvećeg značaja i svaki razgovor u Berlinu za Srbiju je najznačajniji“, naglasio je Vučić i podsetio da trgovinska razmena Srbije sa Nemačkom čini 13 odsto ukupne srpske razmene.

Naglasio je, međutim, da Berlin ima u svemu suprotan stav kada je reč o pitanju KiM.

„Imamo dobre i korektne odnose, ali razgovori sa Merkelovom po pitanju KiM neće biti laki“, naveo je Vučić odgovarajući na pitanje šta očekuje od posete Berlinu.

Istakao je da je spreman da čuje njene stavove i predloge po pitanju KiM i podsetio da on poštuje nemačku kancelarku i da ceni njen rad.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala