Ruska vlada odobrila sredstva: Isplata za milion žrtava rata

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaVojna parada posvećena 69. godišnjici pobede u Drugom svetsku ratu
Vojna parada posvećena 69. godišnjici pobede u Drugom svetsku ratu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Rusije odobrila je raspodelu sredstava za jednokratne isplate u čast obeležavanja 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, navodi se u dokumentu, koji je objavljen na sajtu vladinog kabineta.

Predsednik Rusije Vladimir Putin početkom februara potpisao je ukaz o isplati sredstava. Iz dokumenta sledi da će jednokratna isplata biti namenjena invalidima i ratnim veteranima, bivšim zarobljenicima koncentracionih logora i zatvora, udovicama vojnika, koji su poginuli u ratu sa Finskom i Japanom, invalidima i učesnicima rata, kao i vojnicima, koji su bili u pozadini na frontu.

Prema rečima premijera Rusije Mihaila Mišustina, jednokratnu isplatu će dobiti oko milion ljudi. Učesnicima i invalidima Drugog svetskog rata, njihovim udovicama i bivšim maloleltnim zarobljenicima logora predviđena je isplata u iznosu od 75.000 rubalja (oko 985 evra), dok će vojnici iz pozadine fronta i bivši punoletni zarobljenici logora dobiti po 50.000 rubalja (oko 657 evra). Premijer Rusije izdvojio je više od 62 milijarde rubalja za isplatu sredstava.

Ranije je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio da pripreme za Paradu pobede teku po planu.

Na jubilarnoj Paradi pobede u Moskvi, koja se održava povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, učestvovaće 15.000 ljudi i skoro 400 jedinica kopnene i vazdušne tehnike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala