Rusija zatvara granice za sve koji dolaze iz Irana

© Sputnik / Soheil GhanbarzadehSituaciя s koronavirusom v Irane
Situaciя s koronavirusom v Irane - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vlada odlučila je da privremeno zatvori granice za strane državljane koji dolaze iz Irana zbog opasnosti od širenja od koronavirusa, saopštila je pres-služba kabineta ministara.

U skladu sa objavom na sajtu ruske vlade, mere će stupiti na snagu danas, a važe za osobe koje dolaze u Rusiju radi obrazovanja, rada, kao i na osobe čije putovanje ima privatnu, tranzitnu ili turističku svrhu.

Pored toga, Ministarstvu unutrašnjih poslova naloženo je da obustavi prijem i obradu dokumenata i izdavanje poziva za ulazak u Rusiju strancima koji dolaze iz Irana. Za njih će, takođe, biti ograničeno izdavanje dozvola za rad.

Vlada je naložila Ministarstvu spoljnih poslova da privremeno obustavi primanje dokumenata za vizu i izdavanje viza za osobe koje se nalaze ili žive u Iranu.

Husein Salami, Iranska revolucionarna garda - Sputnik Srbija
Komandant Iranske revolucionarne garde: Koronavirus — američko biološko oružje

Pored toga, diplomatsko odeljenje će morati da obavesti Teheran o uvedenim merama i da objasni da su opravdane posebnim okolnostima i da su isključivo privremene.

Koronavirus u Iranu

Od 19. februara, kada su iranske vlasti saopštile o prvom slučaju koronavirusa u zemlji, zarazilo se ukupno 4.747 osoba, a 124 pacijenta su umrla.

Vlasti Irana su otkazale nastavu u obrazvonim ustanovama do „nove godine“ (Noruza). Vlasti takođe postepeno prelaze na format video-konferencija tokom sastanaka. Osim toga, otkazana su kulturna i sportska dešavanja.

Ukoliko se kod neke osobe pojave simptomi koronavirusa, zatvara se u karantin u trajanju od 14 dana u gradu u kom se nalazi u tom momentu.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, ukupan broj obolelih u svetu od koronavirusa premašio je 100.000.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala