Održan još jedan protest dela opozicije

Pratite nas
Još jedan protest u organizaciji dela opozicije koji u poslednjih nekoliko nedelja nosi naziv "Građanski otpor", održan je večeras u Beogradu.

 

Učesnici su se kao prošle subote okupili na platou kod Filozofskog fakulteta, sa istom porukom - bojkot predstojećih parlamentarnih izbora, ali i jačanje prava žena.

Okupljeni su ovog puta šetali Makedonskom, Svetogorskom i Takovskom ulicom, do Republicke izborne komisije (RIK), gde će se održati performans u vidu fudbalske utakmice, prenosi Tanjug.

Okupljenima se obratila i aktivistkinja Aida Čorović, koja je govorila i o ženama i ženskim pravima.

"Mnoge žene su danas žrtve. Glasnogovornica sam žena koje su danas žrtve, a ove poruke ne treba govoriti samo na 8. mart, već svakog dana, o stopi nezaposlenosti, mobingu, kako su manje plaćene od muškaraca", kazala je Chorovićeva.

Prema njenim rečima, u Srbiji živi 150.000 samohranih majki, a 80 odsto ljudi u Srbiji smatra da da je za ženu najvažnije da bude majka.

"A u porodicama, porodičnog nasilja je sve više. Srbija nije dobila još rodnu ravnopravnost", rekla je Chorovićeva, poručivši svim građankama da se borba za ljudsko dostojanstvo nastavlja.

Ovo je šesti protest "Građanskog otpora", nakon što se iz njegove organizacije povukao pokret "1 od 5 pet miliona", koji se odlučio na učešće na izborima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala