Zaharova: Teroriste u Siriji treba da neutrališu pre svega sirijske snage

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaVojnici sirijske armije u naselju El Dejr el Šarki oslobođenom od terorista u sirijskoj provinciji Idlib
Vojnici sirijske armije u naselju El Dejr el Šarki oslobođenom od terorista u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uništavanjem terorista u Siriji treba da se bave prvenstveno sirijske vladine snage i one koje deluju zajedno s njima, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Nezavisno od jučerašnjih pregovora lidera Rusije i Turske, što se tiče neutralizacije terorista, to treba da rade pre svega Sirijci, sirijske oružane snage i one snage, zemlje ili kontingenti koji na legalnoj osnovi sarađuju sa sirijskim vlastima. To je naš principijelni stav, on se nije promenio“, rekla je Zaharova na brifingu.

Na taj način ona je odgovorila na pitanje novinara da li posle jučerašnjih rusko-turskih razgivora i dalje važi dogovor da Turska samostalno rešava to pitanje u Idlibu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan su, posle šestočasovnih razgovora juče u Moskvi usaglasili su dokument u cilju normalizacije situaicije u sirijskom Idlibu, koji sadrži tri tačke: prekid vatre, uspostavljanje bezbednosnog koridora u dužini od šest kilometara ka severu i jugu od strateški važnog puta M4 u Idlibu i zajedničke patrole dve zemlje od 15. Marta  duž puta M-4 B, koji povezuje Latakiju i Alep.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala