Moskva optužuje Holandiju da vrši pritisak na sud uoči suđenja u slučaju MH17

© Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPredstavljanje izveštaja o uslovima pada aviona Boing 777 kompanije Malezija erlajns na istoku Ukrajine 17. jula 2014. u vojnoj bazi Gilze-Rijen u Holandiji
Predstavljanje izveštaja o uslovima pada aviona Boing 777 kompanije Malezija erlajns na istoku Ukrajine 17. jula 2014. u vojnoj bazi Gilze-Rijen u Holandiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Holandske vlasti pokušavaju da izvrše pritisak na Okružni sud u Hagu pre početka procesa suđenja povodom slučaja pada „boinga“ u Donbasu u julu 2014. godine na letu MH17, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Još jedna tema, koja je povezana sa manipulisanjem javnom svešću, velikim brojem lažnih vesti i glasina. Želela bih da prokomentarišem postupke holandskih vlasti, koji očigledno svedoče o pritisku koji se vrši na okružni sud u Hagu uoči sudskog procesa povodom slučaja MH17. Kako se približava suđenje, koje je zakazano za 9. mart, vidimo da u Holandiji sve više dobaja na zamahu informaciona kampanja“, rekla je Zaharova na brifingu.

 

Pad malezijskog aviona na letu MH17

Putnički avion „boing 777“ kompanije „Malezija erlajns“, koji je leteo iz Amsterdama za Kuala Lumpur, srušio se 17. jula 2014. godine u blizini Donjecka. Niko od 298 putnika i članova posada koji su se nalazili u avionu nije preživeo.

Kijev je za katastrofu optužio ustanike u Donbasu, koji su pak izjavili da nemaju sredstva koja bi mogla da obore avion na toj visini. Bez obzira na ratna dejstva, Kijev nije zatvarao nebo iznad Donbasa za međunarodne putničke avione.

Za istragu o avionskoj nesreći formirana je međunarodna Zajednička istražna grupa, koju čine predstavnici Australije, Belgije, Malezije, Holandije i Ukrajine.

Rusija je više puta isticala da nije umešana u tragediju i ponudila svoju pomoć u istrazi, a Zapad je ignorisao sve pokušaje Moskve da pomogne da se otkrije istina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala