Najveća fabrika kanabisa na svetu zatvara dva pogona

CC0 / Pixabay / Industrijska konoplja
Industrijska konoplja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Kanopi grout“ planira zatvaranje dva pogona za uzgoj kanabisa u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, što će rezultirati otpuštanjem 500 zaposlenih. Osim toga, kompanija je odustala od širenja kapaciteta u Ontariju.

„Sedamnaest meseci posle legalizacije trgovine kanabisa za upotrebu punoletnih osoba, kanadsko tržište se razvija sporije od prvobitnih predviđanja i suočava s rizikom neprofitabilnosti. Osim toga, federalni propisi koji dopuštaju uzgajanje kanabisa na otvorenom stupili su na snagu tek pošto je kompanija uložila značajna sredstva za izgradnju staklenika“, navodi se u saopštenju kompanije koja tvrdi da ima dovoljno zemlje za uzgajanje kanabisa na otvorenom.

Najveće kompanije za proizvodnju kanabisa širom Severne Amerike suočile su se s poteškoćama, jer je njihov operativni rast premašio stvarni razvoj industrije kanabisa, prenosi portal Indeks.

Menadžment kompanije se odlučio na radikalan potez kako bi smanjili rast i osigurali kratkoročnu i dugoročnu stabilnost.

Zasadi kanabisa u Britanskoj Kolumbiji generišu više od polovine ukupnog rasta kompanije. Njihovo zatvaranje donosi naplatu takse pre oporezivanja od 700 do 800 miliona dolara u prvom tromesečju tekuće godine. Kompanija je saopštila da će snositi i druge troškove koji nastaju usled organizacijske i strateške revizije.

Akcije kompanije pale su za dva posto.

Pročitajte još:

Svetska zavera: Bog stvorio „usev od milijardu dolara“, a onda su moćnici promenili sve

Konoplja će pomoći Gruziji da pobedi siromaštvo

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala