FBI objavio reklamu na ruskom jeziku s fotografijom Visockog; Sin: Potez glup i bez takta

© Sputnik / Alexey Agaryshev / Uđi u bazu fotografijaSedište FBI u Vašingtonu
Sedište FBI u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je na Fejsbuku reklamu na ruskom jeziku sa pozivom na saradnju uz propratnu fotografiju sovjetskog glumca i pevača Vladimira Visockog. Sin Visockog smatra da je to glup postupak, bez takta.

Kao ilustracija je korišćen kadar iz filma „Mesto sastanka se ne sme promeniti“, u kome je Visocki igrao ulogu kapetana moskovskog Kriminalističkog odeljenja Gleba Žeglova.

„Mesto sastanka se ne sme promeniti. Imamo o čemu da porazgovaramo. I mi volimo Visockog“, napisano je ispod fotografije na ruskom, pored logotipa i skrađenice FBI.

Klik na reklamu vodi na stranicu lokalnog odeljenja FBI, gde se na ruskom i engleskom jeziku pozivaju građani da podele informacije, neophodne za osiguravanje državne bezbednosti SAD.

„Ako raspolažete informacijama, koje bi mogle doprineti da FBI ispuni zadatak koji mu je dodeljen, molimo vas da se obratite našem regionalnom odeljenju. Možete nam preneti informacije u poverljivoj atmsoferi, u potpunoj tajnosti“, navodi se u objavi.

Sin Visockog smatra da je to glup postupak, bez takta.

„To je glupo. S pravne tačle gledišta nije ispravno. Sa etičke tačke još je čudnije jer se Visocki ne može koristiti kao asocijacija za ljude sklone potkazivanju. U tome možda nema ničeg lošeg, ali je čudno, glupo i bez takta“, rekao je Nikita Visocki.

FBI redovno objavljuje reklame na ruskom jeziku s apelom na saradnju, ali ranije nisu koristili u reklamama ličnosti koje su popularne među imigrantima iz SSSR-a kao što je Visocki, jedan od najznačajnijih ruskih umetnika 20. veka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala