Ambasador Srbije: Ne mešamo se u unutrašnje stvari Crne Gore

© Jutjub kanal Vlade Crne GoreAmbasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović
Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom i sa kojom želi najbolje moguće odnose, izjavio je danas u Podgorici ambasador Srbije Vladimir Božović.

Božović je na sastanku sa predsednikom crnogorskog parlamenta Ivanom Brajovićem razgovarao o Zakonu o slobodi veroispovesti i istakao da veruje da će se dijalogom doći do rezultata i izlaza iz aktuelne situacije, uz ocenu da je postoji prostor da se razlike prevaziđu.

„Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom sa kojom želi najbolje moguće odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju“, kazao je Božović.

Kako je naveo, Crna Gora je suverena, samostalna i država koja uređuje i vodi svoju spoljnu i unutrašnju politiku, i to Srbija uvažava i poštuje.

Iz parlamenta je saopšteno da je Božović preneo Brajoviću pozdrave srpskih zvaničnika, pre svega predsednice Narodne Skupštine Srbije, Maje Gojković.

Kazao je i da će tokom svog mandata posvetiti unapređenju političkih, ekonomskih, privrednih i kulturnih odnosa dve države, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala