„Alitalija“ otkazala sve letove ka Beogradu

© AP Photo / Luca BrunoAlitalija
Alitalija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Alitalija“ otkazala je sve letove na liniji između Rima i Beograda naredne nedelje, od 9. do 15. marta.

Letovi su otkazani zbog epidemije koronavirusa na Severu Italije, što je uzrokovalo drastičan pad tražnje za putovanjama u ovaj region, ali i celu Italiju.

Sve aviokompanije prave redukcije saobraćaja i otkazuju brojne letove, a na prvom mestu su oni letovi ka najugroženijim područjim, prenosi B92 pisanje Aviatike.

Kako je potvrđeno u ovoj kompaniji, otkazano je više letova ka mnogim destinacijama, a među njima i Beograd. Ovo je već drugi talas otkazivanja letova. Prvi je bio 28. februara kada je kompanija izašla sa saopštenjem i rekla da su ostali gotovo bez putnika na domaćim linijima.

Popunjenost putničke kabine je pala na ispod 30 odsto, što zahteva drastično smanjenje kapaciteta, kako bi se smanjili gubici.

„Alitalija“ se inače bori da preživi od kada je u maju 2017. u ovu kompaniju uveden stečajni postupak sa ciljem da se restruktuira i da se pronađe investitor.

Rok za investitora ističe u naredne dve nedelje, a kompanija, koja je tek počela da popravlja svoje poslovanje sada se suočava sa ogromnim problemom.

Pročitajte još:

Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji: Zaražen muškarac (43) iz Subotice, u izolaciji je i nema tegoba

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala