Pripadnice lepšeg pola prvi put otvaraju Paradu pobede /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaParada povodom Dana pobede nad fašizmom na Crvenom trgu u Moskvi
Parada povodom Dana pobede nad fašizmom na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske žene-vojnici iz počasne garde prvi put će otvoriti vojnu paradu u čast 75.godišnjice Velike pobede, koja će se održati 9. maja 2020. godine u Jekaterinburgu, saopštila je pres-služba Centralnog vojnog okruga.

Od 200 pripadnica lepšeg pola odabrane su samo 24 devojke, za koje je specijalno sašivena uniforma i napravljena obuća.

Priprema za paradu se održava svaki radni dan. Uvežbava se strojevi korak sa oružjem i bez njega, kretanje u sastavu formacije i voda. Predviđene su i fizičke vežbe, koje uključuju vežbe istezanja i snage.

Na paradi u Jekaterinburgu prvi put će učestvovati i vojni kontigenti četiri države – Kazahstana, Tadžikistana, Kirgizije i Uzbekistana.

Ranije je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio da će na jubilarnoj Paradi pobede u Moskvi učestvovati 15.000 ljudi i skoro 400 jedinica kopnene i vazdušne tehnike.

Ruski ministar odbrane istakao je da će na paradi prvi put biti predstavljeni najnoviji modeli protivvazdušnih raketnih sistema, vojnih sistema protivvazdušne odbrane, obalskih raketnih sistema, vozila za daljinsko miniranje, tenkova i borbenih pešadijskih vozila.

On je rekao da su na paradu, koja će biti održana na Crvenom trgu 9. maja, povodom 75. godišnjice Pobede u Drugom svetskom ratu, pozvane vojne jedinice iz 20 zemalja sveta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala