Najnoviji ruski „suhoji“ uništavaju „neprijateljske“ objekte /video/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaLovac "suhoj" Su-25
Lovac suhoj Su-25 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najnoviji ruski bombarderi Su-25SM3, koji su se od februara u sastavu naopružanja Južnog vojnog okruga, uništili su objekte protivvazduhoplovne odbrane potencijalnog neprijatelja na vojnim vežbama u Stavropoljskom kraju, saopštila je pres služba tog okruga.

Posada je izvela raketne udare po ciljevima, koji su simulirali uslovnog neprijatelja, kao i osmatračnice i kontrolne tačke artiljerijske vatre. Koristeći nenavođene rakete i topovsko naoružanje, piloti su uništili 'neprijateljske' ciljeve.

Na vežbama posebna pažnja se posvećivala vazdušnoj navigaciji, granatiranju ciljeva potencijalnih neprijatelja i izbegavanju napada protivvazduhoplovnih sistema potencijalnih neprijatelja.

Modernizovani Su-25SM3, poznat i kao „Grač“, opremljen je najnovijim sistemom navođenja, u stanju je da lansira rakete i baca bombe na velikoj udaljenosti od mete, a isto to može da čini i pri izuzetno velikoj oblačnosti. Sve što je potrebno pilotu da bi lansirao rakete ili bacio bombe su precizne koordinate cilja.

Inače, Suhoj Su-25 je dvomotorni avion, jednosed, namenjen za blisku podršku i protivoklopnu borbu. Projektovan je u Sovjetskom savezu, a nalazi se u upotrebi u ratnim vazduhoplovstvima i drugih zemalja sem Rusije, ukuljučujući države-članice Zajednice nezavisnih država.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala