Lajanje i glasanje: Dobio biračku ličnu kartu sa fotografijom psa /video/

© FotoSanil Karmakar sa biračkom ličnom kartom u kojoj je umesto njegove objavljena slika psa.
Sanil Karmakar sa biračkom ličnom kartom u kojoj je umesto njegove objavljena slika psa. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lična karta birača, poznata kao i Izborna foto identifikaciona karta, jedan je od najvažnijih dokumenata za građane Indije. Kartica Indijske izborne komisije izdaje se svim građanima koji imaju pravo glasa.

Stanovnik indijske države Zapadni Bengal zapanjio se kad je u sredu dobio svoju biračku ličnu kartu sa slikom psa.

Sanil Karmakar, žitelj Ramnagara u distriktu Muršibadad u Zapadnom Bengalu, podneo je zahtev za izdavanje nove biračke lične karte, ali kad je došao da je preuzme, primetio je da se u njoj umesto njegove našla slika psa.

„Tražili su da dođem u školu Dulal Smriti da podignem svoju biračku ličnu kartu. Nakon što sam je preuzeo, dok sam proveravao podatke primetio sam fotografiju psa umesto moje. To je sprdanje sa mojim dostojanstvom“, rekao Karmakar.

​Službenik ga je uverio da će fotografija biti promenjena i da će mu uskoro biti izdata promenjena lična karta sa pravom fotografijom.

„Utvrdili smo da postoji greška i ispravićemo je. Greška sa slikom psa desila se verovatno prilikom podnošenja onlajn aplikacije. Uskoro ćemo izdati ispravnu ličnu kartu birača sa njegovom slikom“, dodao je službenik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala