Istraživanje pokazalo: Većina u Crnoj Gori misli da se vlast neopravdano meša u crkvena pitanja

© Sputnik / Aleksandar MilačićLitija u Beogradu u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.
Litija u Beogradu u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Većina građana Crne Gore, njih 54 odsto, slaže da su se Vlada i Skupština te zemlje neopravdano umešale u crkvena pitanja donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti, pokazalo je istraživanje Centra za građansko obrazovanje (CGO)

Rezultati istraživanja pokazuju da je 69 odsto građana Crne Gore za dijalog i kompromis sa crkvom, objavile su podgoričke  „Vijesti“, a prenosi Tanjug.

Dominantna većina podržava dijalog Vlade i Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) kako bi se našlo kompromisno rešenje za situaciju koja je nastala nakon usvajanja Zakona.

Građani su ipak podeljeni oko nekih ključnih pozicija ove dve strane.

Tako se 54 odsto građana, u potpunosti ili uglavnom, slažu sa tvrdnjom da su se Vlada i Skupština Crne Gore neopravdano umešale u crkvena pitanja donošenjem Zakona, ali njih 51 odsto u potpunosti ili uglavnom podržavaju obavezu dokazivanja vlasništva nad imovinom svih, uključujući i verske zajednice.

Istraživanje je sprovedeno od 14. do 24. februara u 17 gradova Crne Gore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala