Erdogan sleteo u Moskvu: Predstoji sastanak sa Putinom

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaTurski predsednik Redžep Tajip Erdogan izlazi iz aviona
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izlazi iz aviona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sleteo je u Moskvu gde će se sastati sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Kako je ranije najavljeno, cilj dolaska Erdogana u Rusiju je da pokuša da se sa Putinom dogovori o rešavanju situacije u Idlibu.

U sastavu turske delegacije su pored Erdogana i ministar odbrane, ministar finansija, kao i šef obaveštajne službe Turske.

Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija
Sve oči uprte u Moskvu: Šta će dogovoriti Putin i Erdogan

Ruski mediji podsećaju da je do dolaska Erdogana u Rusiju organizovano više susreta predstavnika Rusije i Turske, međutim oni nisu uspeli ništa da se dogovore te je pitanje sirijskog Idliba prebačeno na viši nivo.

Zaoštravanje situacije u Idlibu

Do zaoštravanja situacije u regionu sirijske provincije Idlib je došlo 27. februara, kada su militanti terorističke grupe „Hajat Tahrir el Šam” napali sirijske položaje u blizini naselja Behun. Kao odgovor na to u vazdušnom napadu sirijske vojske poginula su 33 turska vojnika, koji, prema saopštenjima Ankare, nije ni trebalo da se tu nalaze.

Ruska strana je preduzela mere u cilju potpunog prekida vatre sa sirijske strane i obezbedila evakuaciju poginulih i ranjenih. Nakon toga je Turska saopštila o početku kopnenih i vazdušnih napada na položaje sirijske vojske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala